Mozaïek Atelier

Mozaïek Atelier
Het Mozaïek Atelier mozaïekt meubels, beelden, decoratieve elementen en wandmozaïeken. Elk interieur en elke tuin lenen zich tot kleur, prominent aanwezig, op de achtergrond of als een accent in het geheel. Kleur kan fel, hevig en glanzend zijn maar evenzeer zacht en monochroom. Een huis, een tuin, de inkomhal van een bedrijf, een park, een openbare ruimte,… Ik ontwerp voor kleine en grote ruimtes. Daarvoor laat ik me leiden door wensen en verlangens én door het materiaal, in alle vormen, kleuren en structuren: glasmozaïek, glasparels, millefiori, glas, keramische tegels, smalti (artisanale glasmozaïek) en marmer. 

MozaDiSign: een uniek zitmeubel
Mozaiek Atelier creëert zitmeubels voor binnen en buiten bekleed met mozaïek onder de naam MozaDiSign. Steeds een origineel ontwerp, zowel van het zitmeubel als van de mozaïektekening. De zitmeubels worden vervaardigd op maat. De mozaïeken bekleding kan ook uw eigen ontwerp zijn zoals een logo of een tekening. De kleine zitmeubels zijn volledig handgemaakt, van het ontwerp, over het beeldhouwen tot het mozaïeken en voegen. Grotere meubels worden, vanwege de hardheid van het basismateriaal, aan de hand van een model, machinaal uitgefreesd. De verdere afwerking en het mozaïeken zijn volledig ambachtelijk. Bij een zitbank of bij krukjes kan ook een bijpassende tafel ontworpen worden.

Tafels
Wenst u een tafel die past bij uw leef- of werksfeer ? Mozaïek Atelier maakt tuintafels, eettafels, vergadertafels in verschillende maten, volledig bekleed met mozaïek of deels ingelegd met mozaïek. Het resultaat kan erg kleurrijk en vrolijk of juist rustig en bescheiden zijn, geheel naar uw persoonlijke voorkeur.

Wandmozaïeken
Hebt u genoeg van de traditionele tegels in keuken en badkamer ? Ik creëer voor u een origineel en kunstig alternatief in mozaiek. Ontworpen door mij of naar een persoonlijk ontwerp van u. In de keuken boven de gootsteen of het kookfornuis, in de badkamer rond het bad, een tekening in de douche of een strook boven de wastafel. In het salon of de eetplaats komt een wandmozaïek eveneens tot zijn recht, zoals in de nis van een buiten gebruik zijnde openhaard. Naast deze geïntegreerde muurmozaïeken zijn wandmozaïeken op paneel mogelijk, zodat ze verhangbaar en mee te nemen zijn.

Beelden en decoratie
Vorm en kleur in het interieur én buiten kunnen ook gerealiseerd worden met beelden en decoratie.
– Grote en kleine mozaïeksculpturen
– Wandpaneel in smalti (artisanaal glasmozaïek)
– Decoratieve schalen en vazen
– Voor binnen en buiten!